Hartelijk welkom in Het virtuele Schaatsenmuseum!
Dit museum kunt u alleen op het internet bezoeken. Maar wel zeven dagen per week en vierentwintig uur per dag, zonder dat u hoeft te reizen en een kaartje moet kopen. Bij deze site ligt de nadruk op schaatsen, schaatsenmakers en de merken waarvan producenten en verkopers zich bedienden. Ik streef ernaar een vraagbaak te bieden aan verzamelaars en andere belangstellenden.

Begin 2017 bestaat de site 15 jaar! In die tijd is de omvang van de site vele malen vergroot en vier maal qua presentatie aangepast. Ook een museum 'leeft'. De opkomst van de tablets en smartphones met androïde systemen maakt het nu noodzakelijk ingrijpende wijzigingen aan te brengen. Dat is hard werken, maar ik hoop in de loop van 2017 een nieuwe 'look' te kunnen presenteren van een site die zich op alle apparaten goed laat bekijken.

Ik ben benieuwd naar uw reacties en hoop dat u nog eens terugkomt.

pasfoto bert van voorbergen    Bert van Voorbergen


Noot: De prent linksboven toont een detail uit De Schaetsemaaker, een houtsnede uit 1694 van de hand van Jan of Casper Luyken. Het plaatje laat overigens zien dat de 17e eeuwse schaatsenmaker een houtbewerker was (die zich de schaatsijzers door een smid liet toeleveren).
Het spijt mij, maar deze site laat zich met de mobiele telefoon (nog) niet zo goed bekijken als ik zou willen.

Toen ik begon met het programmeren van deze site en
op 2 februari 2002
de eerste pagina's online zette, bestonden er nog geen tablets en smart phones. Ik heb al heel veel tijd besteed aan pogingen om de site te optimaliseren voor androïde systemen, maar heb helaas moeten vaststellen dat dit voor een ambitieuze hobbyist met beperkte middelen niet goed uitvoerbaar is.

De inhoud wordt regelmatig bijgewerkt, maar het is een hele toer om alles kloppend en foutloos te houden. Ik verneem daarom graag wat er verbeterd kan worden.
home | donaties | sitemap | copyright | contact
© 2002- The virtual Ice Skates Museum. All rights reserved.