• Donaties

    In Het virtuele Schaatsenmuseum probeer ik de ontwikkeling van schaatsen in een historisch perspectief te plaatsen en op een prettige manier toegankelijk te maken voor belangstellenden. Daartoe ben ik eigenlijk altijd op zoek naar nieuw en aanvullend materiaal om de website zo informatief mogelijk te laten zijn.

    Als u daar waardering voor hebt, kunt u op eenvoudige wijze een bijdrage leveren aan de de uitbouw van Het virtuele Schaatsenmuseum door oude documentatie, plakboeken, foto's of filmpjes te doneren. Maar als u dat te ver gaat, kunt u ook overwegen digitale scans beschikbaar te stellen. En mocht u bij het opruimen van kelders en zolders schaatsen, slijpmateriaal en andere op het onderwerp betrekking hebbende zaken tegenkomen, aarzel dan vooral niet om voor het weg te gooien even te vragen of het misschien toch niet om voor Het virtuele Schaatsenmuseum waardevolle zaken gaat. Ik denk dan aan merkjes, etiketten, verpakkingsmateriaal of een wat afwijkend schaatsmodel.

    Maar ook als u bereid bent om zo nu en dan uw kennis van een vreemde taal in te zetten voor het incidenteel vertalen van een stukje tekst verneem ik dat graag.

    En uiteraard bestaat de mogelijkheid een financiële bijdrage te leveren door een bedrag over te schrijven naar PayPal-rekening: bert@schaatsenmuseum.nl.