• Geselecteerde links

  Friese Schaatsmuseum Voor elke schaatsliefhebber is dit museum een must. Je vindt er de grootste collectie schaatsen en sleeën ter wereld. Het museum beschikt over een compleet ingerichte oude schaatsenfabriek. En het is het walhalla voor liefhebbers van de geschiedenis van de Elfstedentocht.
  Fries Scheepvaart Museum In het Fries Scheepvaart Museum staat de geschiedenis van de Friese scheepvaart centraal. Maar er wordt ook aandacht geschonken aan de Elfstedentocht en de Friese schaatsenmakers.
  Groninger Schaatsmuseum Voor dit particuliere museum geldt 'klein maar fijn'. Het bevindt zich in Sappemeer en toont op een relatief klein oppervlak alles wat het verzamelen van schaatsen zo interessant maakt.
  Museum Nooitgedagt Kort nadat dit befaamde bedrijf koninklijk was geworden, bij gelegenheid van het 100-jarig bestaan, ging het ter ziele. Nooitgedagt maakte schaatsen, gereedschap voor houtbewerking en houten speelgoed. Het museum beoogt de herinnering levend te houden.
  Westlands Schaatsmuseum Het Westlands Schaatsmuseum kampt met de gevolgen van een brand en moet het daarom hebben van het organiseren van tijdelijke exposities.
  De Poolster De Stichting Verzamelkring De Poolster biedt verzamelaars van winterse objecten een platform voor contact.